65 miljoner till feriejobb och sociala insatser i ytterstaden

Igår besökte jag tillsammans med ytterstadsboraggrådet Joakim Larsson Farsta för att få en uppdatering om de sociala insatsgruppernas verksamhet. I samband med det presenterade vi dessutom en stor ytterstadssatsning på 65 miljoner kronor.

Åtta stadsdelsnämnder i ytterstaden (och tre facknämnder) får dela på pengarna som ska gå till jobbsatsningar och sociala insatser. Den största delen av pengarna, drygt 40 miljoner, är avsatta för feriejobb. Vi vet av erfarenhet att dessa jobberbjudanden spelar stor roll och är mycket eftertraktade just tack vare att de för många är den första kontakten med arbetsmarknaden.

De sociala satsningarna är många; bland annat fortsätter lov aktiviteterna i Järvaområdet för de barn som inte har möjlighet att åka någonstans på semestern. Projektet Famnen som drivits av Farstas stadsdelsförvaltning i samarbete med skolorna och Capios vårdcentral får nya medel. Famnen kan beskrivas som en öppen mottagning som jobbar för att stävja psykosocial ohälsa.

En annan satsning värd att nämna är att Sköndals handikappbad kommer att öppna upp för ungdomar i sommar.