Prinsessan Lilian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Clas Göran Carlsson/ Kungahuset

Under nära 30 år, så länge krafterna stod henne bi, var Prinsessan Lilian mycket aktiv i arbetet med att representera Sverige. Vid många tillfällen hade jag glädjen att möta Prinsessan i officiella sammanhang. Första gången 1997, då hon med personliga insatser stöttade Stockholms ansökan om Sommar OS 2004, senare inte minst som hennes bordskavaljer vid olika officiella tillställningar i Stadshuset. Det var alltid roligt att få umgås med Prinsessan, hon var alltid glad, slagfärdig och spontan, någon risk för döda punkter i samtalet fanns aldrig. Det kan inte ha varit helt enkelt att i mogen ålder förändra sitt liv så radikalt, och bli en officiell medlem av den Kungliga Familjen och därmed ständigt i rampljuset. Men jag gissar att Prinsessan fattade det kloka beslutet att förbli sig själv, och det blev en sann framgång. Hennes oförtröttliga arbete att representera vårt land med nyfiket intresse kombinerat med värdighet och värme förtjänar allas vårt tack.