Prisutdelare på årets Hundmässa

Stockholm Hundmässa är en internationell utställning som arrangeras varje år på Stockholmsmässan. Årets hundmässa hade Stockholmstema och jag fick äran att dela ut priser, bland annat till årets vackraste hund.

Över 8 000 hundar i 303 raser, 25 000 besökare och deltagare var på plats vid Stockholmsmässan i helgen. Hundsporten har blivit en riktig folkrörelse!

Under mässan fick jag även höra lite mer om djurpolisens arbete. Under 2011 startade Polisen i Stockholms län en ny satsning mot djurplågeri och djurskyddsbrott. Målet är bland annat att utveckla det förebyggande arbetet, öka lagföringen och skapa en mer rättssäker hantering av brott mot djur.

Just nu finns denna särskilda polis bara i Stockholm. Jag hoppas verkligen att detta polisarbete sprider sig runt om i landet.