Alla ska känna trygghet i Stockholm

För mig som finansborgarråd och moderat är det viktigt att alla kan gilla och känna trygghet i Stockholm. Många vill bo här, och samtidigt som vi bygger nytt måste vi renovera och underhålla det vi redan har. När vi tog över var fastigheterna i ett mycket dåligt skick. Socialdemokrater och vänsterpartister hade inte satsat tillräckligt på underhåll.  Men flagnad färg och drag från otätade fönster är också en del av utanförskapet. Som ett brev på posten kom att de boende inte var nöjda med sitt boende. Idag är det dock tvärtom: vi har nöjdare boende i dessa områden än i många andra delar av Stockholm! Dessutom innebär renoveringarna rejäla energibesparingar, dvs en långsiktig insats för vårt klimat.

I vårt arbete för bättre bostäder för alla stockholmare ingår att vi aktivt förvaltar fastigheter. Det betyder att vi hela tiden ser över vad som behövs för att de boende ska bo så bra som möjligt. Det har inneburit en satsning på 20 miljarder på bland annat upprustning av fastigheter i Stockholm och nyproduktion av hyresrätter, att vi har sålt vissa fastigheter till goda och trovärdiga nya ägare, och att vi har köpt bostäder i områden där staden inte tidigare ägt så mycket. Alla dessa tre verktyg för bättre bostäder behövs i det moderna Stockholm, och den politiker som hävdar motsatsen har inte greppat hur komplext Stockholm är.

Ikväll är det fullmäktige. Kvällens debatt kommer att bli rolig (följ den här): det kommer att bli belysande för hur socialdemokraterna och de rödgröna ska finansiera investeringar i hus och infrastruktur för ett växande Stockholm, och hur de gärna röstar för utgifter men aldrig för inkomster. Det är inte ett seriöst sätt att bedriva politik på.