Artiklar

Nedan följer några av de debattartiklar jag skrivit sen jag tillträdde som finansborgarråd i april 2008.

2009

Skrev på Dagens Industris debattsida tillsammans med bland annat finansmarknadsminister Mats Odell om ett nytt samarbetsorgan, Finansmarknadskommittén, som ska skapa förutsättningar för en sund tillväxt.

DI Debatt 18 maj 2009

Skriver på DN Debatt tillsammans med Christer G Wennerholm (M)Trafik- och planeringslandstingsråd, Stockholms läns landsting, Erik Langby Kommunalråd i Nacka och ordförande Kommunförbundet Stockholms län, Maria Wallhager(FP) Landstingsråd, Stockholms läns landsting, Ewa Samuelsson (KD) Borgarråd, Stockholms stad samt Gustav Andersson (C) Landstingsråd, Stockholms läns landsting om en historisk trafikutbyggnad omfattande 100 miljarder kronor under tolv år där regionen investerar 50 miljarder och där vi utgår från samma summa från staten.

DN Debatt 5 maj 2009

Skriver på Newsmill om att balanskravet för kommuner bör förändras så att kommuner kan använda överskott från goda år till att täcka underskott under sämre tider.

Newsmill, 15 april 2009

Tillsammans med finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter-Svärd har jag skrivit en debattartikel om att det finns flera skäl till att utjämningssystemet måste förändras. Framför allt saknas det med dagens system ekonomiska incitament för tillväxt.

Dagens samhälle, 30 mars 2009
Tillsammans med miljö- och trafikborgarrådet Ulla Hamilton gav jag replik på debattartikel om främst miljöarbetet i Stockholms stad, på Brännpunkt i Svenska Dagbladet.

Brännpunkt, SvD 22 mars 2009

Tillsammans med stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal gav jag en replik på debattartikel om Årstafältet på Brännpunkt i Svenska Dagbladet.

Brännpunkt, SvD 20 februari 2009

2008

Ge Södertörns högskola en chans att bli universitet. Om det skrev jag tillsammans med finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter-Svärd och riksdagsledamoten Marietta de Pourbaix-Lundin på Brännpunkt.
Brännpunkt, SvD 7 december 2008

En ny bostadspolitik för Stockholm. Debattartikel i DN, tillsammans med övriga gruppledare i stadshusalliansen – Lotta Edholm (FP) och Ewa Samuelsson (KD).
DN Debatt, 14 oktober 2008

Debattartikel på Brännpunkt om stadens stora satsning på att rusta upp äldreboenden samt en replik på samma tema. Skrev tillsammans med övriga gruppledare i stadshusalliansen – Lotta Edholm (FP) och Ewa Samuelsson (KD).

Brännpunkt SvD, 9 september 2008
Brännpunkt SvD 24 september 2008

Det växande Stockholm står inför flera, viktiga utmaningar. Om detta skrev jag en debattartikel på DN.
DN Debatt 2 augusti 2008

En debattartikel DN där jag öppnar upp för samarbete med (S) om trafiksituationen i Stockholm.
DN Debatt 3 maj 2008