Valfrihet, Bromma och Förbifarten

Idag deltog jag i Dagens Samhälles intervjuserie i Almedalen. Ämnen var Stockholms utveckling och utmaningar. Givna punkter att ta upp var valfriheten inom skol- och välfärdsområdet som jag tycker är bland det bästa som genomförts i Stockholm de senaste åtta åren. Äldre ska själva kunna välja sin hemtjänst och föräldrar ska kunna välja skola åt sina barn. Det ska inte politiker göra åt dem.

Andra tunga frågor som behandlades var Bromma flygplats och Förbifarten. Inte minst under Almedalsveckan märks det hur viktigt Bromma är för hela landet eftersom många av politikerveckans deltagare har flugit till Visby därifrån.

Även Förbifarten togs upp under intervjun. Det är märkligt att det fortfarande finns motståndare till att Stockholm ska få en förbifart som skonar innerstaden från fordonstrafik. En förbifart har behövts i minst 30 år och nu kommer det äntligen bli av om inte Miljöpartiet lägger krokben i sista stund. Klarar Socialdemokraterna i Stockholm av att stå upp för Förbifarten?

Det bästa är nog om vi slipper få veta. Därför företräder jag en allians som står upp för det som behövs för Stockholms fortsatta utveckling. Mer valfrihet, en aktiv Bromma flygplats och Förbifart Stockholm.