Frågor som Karin Wanngård (S) är skyldig stockholmarna svar – Mitt veckobrev v. 25

(S) måste ge besked

I går kunde vi läsa i Aftonbladet de femton frågor som Alliansens partiledare kräver att Stefan Löfven (S) ger besked om innan valet. Frågorna är befogade då de rödgröna partierna är så splittrade i viktiga frågor. Alla väljare har rätt att veta vad konsekvenserna är när man röstar på ett parti. Och som största oppositionsparti är det ansvarslöst av Socialdemokraterna att spela med så många osäkra kort.

​I Stockholm stad är de rödagröna företrädarna lika oense, om inte mer, än sina partiledare. Därför vill jag nu ge oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S) en möjlighet att svara på viktiga frågor om Stockholms framtid.
Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Stockholms stadshus har skapat en populistisk tävling om vem av dem som kan vara mest tillväxtfientlig och längst ut på vänsterkanten.

En sådan politik sätter mycket av det som stockholmarna tar för givit, exempelvis rätten att själv välja skola. Mina frågor till Karin Wanngård är följande:

Frågor till Karin Wanngård

1.    Kommer du att tillåta Miljöpartiet och Vänsterpartiet att stänga 126 skolor i
Stockholm stad? Läs mer här  

2.    Kommer du att ge vika för Miljöpartiets och Vänsterpartiets krav att stoppa
Stockholms chans att äntligen få en förbifart som leder trafik runt Stockholms
innerstad? Läs mer här  

3.    Hur många hemtjänstföretag inom äldreomsorgen kommer ni att lägga ner?

4.    Kommer det fria skolvalet att avskaffas med rödgrönt styre och därmed beröva
föräldrar och elever rätten att välja skola?
Läs mer i ett av mina tidigare veckobrev här.

5.    Kommer Bromma flygplats att stängas trots att Brommaflygen enligt Trafikverket
inte får plats på Arlanda?

6.    Kommer du ha möjlighet att bygga några nya bostäder i Stockholm stad med
tanke på att Miljöpartiets byggplaner endast kan genomföras om Bromma
flygplats stängs?

7.    Kommer Nya Slussen få byggas klart med rödgrönt styre?

8.    Kommer Miljöpartiet lyckas stoppa planerna för Grimsta Idrottsplats?

9.    Kommer kommunalskatten höjas? Och hur mycket?
(S) förslag 321 miljoner, (MP) förslag 535 miljoner och (V) förslag 1,3 miljarder.

10. Och till slut, kommer du Karin Wanngård att vädja till din partiledning att ompröva
sin stockholmsfientliga politik? Allt från dubbelstöten och höjda utjämningsskatter
till höjda jobbskatter och halverade RUT-avdrag slår främst mot stockholmarna.

Kulturtanken 

Stockholms Kulturfestival äger i år rum den 12 – 17 augusti och redan nu kan du ta del av programmet här. Årets festival arrangeras i samarbete med Barcelona stad som precis som Stockholm är en av Europas främsta kulturstäder. Flera av produktionerna som görs i samarbete med Barcelona kommer också sättas upp i Barcelona i september.

Det är ett imponerande program vi har att se fram emot i år. Hela Kulturfestivalen har fri entré, med undantag för stadsvandringarna (20 kr). Som alltid är det en fantastisk känsla att se Gustav Adolfs Torg förvandlas från rondell till kulturscen, Brunkebergstorg från trafikplats till kulturstråk och i år Sergels Torg omvandlas till en cirkusscen med dansföreställningar på hög höljd. Samtidigt tar Europas största ungdomsfestival för 13-19 åringar, We Are Sthlm, plats i Kungsträdgården.

Tankar inför sommaren

I morgon är det dags att fira midsommar med familjen och nu på söndag är det bara tolv veckor kvar till valet den 14 september. Mitt veckobrev göra nu ett uppehåll under sommarledigheten men debatten kommer hållas vid liv. Följ mig gärna på Twitter @StenNordin där jag kommer fortsätta vara aktiv under sommaren, särskilt under Almedalsveckan. Vi har en tuff valrörelse framför oss och mycket står på spel. Därför kommer debatten om vilket Stockholm vi vill leva i att fortsätta ända fram till valdagen.

Jag önskar er all en glad midsommar och en riktig trevlig sommar.