Miljöpartiet fortsätter hota Förbifarten

Idag gick Miljöpartiets språkrör Åsa Romson ut och lovade att inte stoppa Förbifart Stockholm om MP hamnar i regeringsställning. Ett bra besked. Frågan är bara hur trovärdigt det är. För bara en knapp månad sedan sa Åsa Romson att hon inte tror Förbifarten byggs om majoriteten i riksdagshuset blir rödgrön.

Romson har knappast bytt åsikt på ett par veckor. Istället handlar det om att föra väljarna bakom ljuset inför valet i höst. Romson vet att frågan är känslig för både Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Istället för att leverera ett tydligt besked väljer hon att lägga ut dimridåer.

Förbifarten är naturligtvis fortafarande hotat eftersom Miljöpartiet i Stockholm genom borgarrådet Daniel Helldén svurit på att inte släppa fram Förbifarten. Miljöpartiet försöker genom motstridiga och dubbla budskap förvirra väljarna. Det är en taktik som inte kommer fungera.