Rösta redan idag och njut av en vacker Stockholmshelg – Mitt veckobrev v. 21

Det är lätt att rösta redan idag
Nu på söndag är sista chansen att rösta i årets Europaparlamentsval. Moderaternas har många bra och starka kandidater på årets valsedel med Gunnar Hökmark som första namn. Valet är oerhört viktigt och det märks i valstugorna att intresset hos väljarna är större nu än senast. Med över 100 000 fler som hittills förtidsröstat i årets val hoppas jag att vi är på väg mot ett rekordhögt valdeltagande.

Det är lätt att förtidsrösta så passa på att rösta redan idag. Särskilt om du känner att tiden kommer rinna iväg till annat denna vackra Stockholmshelg.

Det fria skolvalet har blivit en valfråga
I Socialdemokratiska skyltfönstret Malmö tar man nu ställning emot det fria skolvalet. Detta utspel har fått ringar på vattnet hos vänsterpolitiker och det fria skolvalet står nu på spel i höstens val. Även Socialdemokraternas studentförbund har tagit ställning emot det fria skolvalet. Se utrikesminister Carl Bildts (M) kommentar på Twitter nedan.


Det fria skolvalet är en valfråga som vi inom Alliansen tänker ta strid för. Alla de föräldrar (ca 70%) i Stockholm som ser det fria skolvalet som en självklarhet har all anledning att oroa sig vad en eventuell rödgrön regering kan ställa till med.

Fokusskolor ett viktigt lyft för Stockholms elever
För Moderaterna i Stockholm har satsningen på fokusskolor varit en viktig fråga. Genom ett särskilt fokus på de skolor med störst utvecklingspotential kan vi säkra att alla elever, oavsett vart de går, kan känna sig trygga att de får en kvalitativ utbildning. Förutom stöd till de elever och skolor med särskilda behov vill vi Moderater också ge snabbutvecklande elever chansen att utvecklas efter sin egen förmåga. Vi vill detta för vi ser det som viktigt att alla elever får en stimulerande skolgång. Läs gärna mer om min tankar kring hur vi säkra framtidens skola här


Stora trafikprojekt hotas vid maktskifte
Socialdemokraterna har under en lång tid haft en oförmåga att ta ansvar för Stockholm infrastrukturbehov. De surdegar som funnits länge har äntligen lösts upp efter att Alliansen tagit ansvar.
Bilden ovan: Citybanans nya entré vid Odenplan

Till hösten kommer exempelvis Norra Länken äntligen att invigas och leda bort trafik från delar av innerstaden. Citybanan kommer börja rulla om några år och efter decennier av prat och utredningar ska äntligen Förbifart Stockholm börja byggas i år. Så sent som i tisdags invigdes E18 Hjulsta-Kista. Regeringen har även anslagit pengar för att äntligen påbörja utredning och projektering av en fullständig ring runt Stockholm. Inget av detta hade hänt under ett Socialdemokratiskt styre, särskilt inte om tillväxtfientliga (MP) och (V) fått vara med vid förhandlingsbordet. Om detta har jag skrivit i Dagens Samhälle. Ta gärna del av artikeln här.

Kulturtanken     

Nästa fredag den 30 maj är det dags för Sthlm Fields , en helt ny endagsfestival på Gärdet. Över 50 000 personer förväntas besöka festivalen som är unik i dess slag i centrala Stockholm. Ett speciellt inslag är också att huvudbandet Metallica kommer spela by request. Det innebär att Metallicas setlist kommer vara framröstad i förhand av publiken.  

Läs mer om Sthlm Fields här

Önskar er alla en trevlig helg!