Hur ska oppositionen ha det med Förbifart Stockholm?

För två veckor sedan gick den socialdemokratiska oppositionen i Stockholms stad och län ut och lovade att Förbifart Stockholm ska byggas. Också partiledare Stefan Löfven lugnade sina partikamrater och övriga invånare i Stockholmsregionen. Förbifarten är inte en förhandlingsfråga.

Idag intervjuar Dagens Samhälle personen som socialdemokraterna inte vill förhandla med – miljöpartiets Daniel Helldén. I intervjun är Daniel Helldén lika tydlig som den socialdemokratiska trion häromveckan. Fast med rakt motsatt budskap.

Socialdemokraterna kommer att svänga 180 grader i frågan och Förbifart Stockholm kommer inte att byggas(!) och är Helldéns kärnbudskap. ”Det här en stor och allvarlig fråga för Stockholm, det går inte att bygga Förbifarten!”, säger han.

Frågan är hur oppositionen i Stockholms stad ska ha det? Stockholmarna förtjänar att få veta innan valdagen 14 september.