Årets Stockholmsbyggnad ska utses

Stockholm är en attraktiv stad i ett expansivt skede. Allt fler lockas att flytta hit, vilket gör att Stockholm beräknas vara en miljonstad till år 2024. Mycket kraft och energi går åt till att gestalta staden. Vi vill vara en attraktiv stad där alla kan finna sin plats, där alla kan känna sig trygga och tillfreds.

En viktig aspekt i detta är utformningen av de byggnader som växer fram. Målet är hus som byggs med både kvalitet och variation i utseendet, så skapas en attraktiv stad. Som ett led i att uppmärksamma de byggnader som sticker ut, som är goda exempel på nyskapande eller helt enkelt attraktiv arkitektur, instiftade Stockholms stad utmärkelsen Årets Stockholmsbyggnad. Avgörandet håller stockholmarna själva i sin hand genom att rösta på sin favorit.

Utmärkelsen, som delas ut av stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M), går nu in på sitt fjärde år. De tio bidrag som i år valts ut visar på en stor bredd av stockholmsarkitektur. Vi ser exempel på alltifrån gallerior, förskolor, kontor, bostäder och faktiskt även en strandpromenad i startfältet. Föregående års vinnare kan ses på bilden nedan. Återstår att se om årets vinnare blir lika färgsprakande. Ett exempel på god stockholmsarkitektur blir det oavsett, det kan vi vara säkra på!

Läs mer om tävlingen och rösta via Stockholms stads hemsida här.

 Foto: Per Kristiansen