Fler mässor och event stärker Stockholms besöksnäring

I dag invigs Stockholm Art Week för första gången. Under konstveckan står bland annat den välbesökta Antikmässan, samtidskonstmässan MARKET, flertalet vernissager, konstnärssamtal och gallerinatten på lördag i centrum.  Initiativet är ett av många exempel på Stockholms attraktionskraft, breda kulturutbud och organisationsförmåga.

Stockholm har under de senaste åren stärkt sin ställning som besöks och evenemangsstad både nationellt och internationellt. Förra veckan rapporterades det att Stockholm är ett av de populäraste resmålen i Europa. Med närmare 11 miljoner gästnätter om året står Stockholm för en tredje del av alla internationella besök till Sverige. Besöksnäringen blir en allt viktigare del av Stockholms tillväxtmotor. Evenemang som förra veckans möbelmässa och Stockholm Art Week bidrar till att öka stadens attraktionskraft och stärker den allt viktigare besöksnäringen.