Besök på Bombardier i Liljeholmen

I dag har jag gjort ett mycket intressant besök på det kanadensiska företaget Bombardier, som har sitt Stockholmskontor Liljeholmen. Denna gång var det framför allt intressant att få se och lära sig lite mer av den högteknologiska aspekten av spårtrafik.

Bombardier är viktigt för Stockholm och Stockholm är en viktig punkt för Bombardier. I Stockholm har företaget nästan 600 anställda och Bombardier är ett företag som expanderar och har långtgående planer på hur man i framtiden ska säkerställa att den bästa kompetensen ska utbildas och rekryteras. Bland annat genom planerna på Campus Signal, en utbildningsverksamhet som företaget tillsammans med ett flertal aktörer hoppas att starta upp just  i Liljeholmen.

På bilden syns jag med Klas Wåhlberg, Peter Cedervall och Michael Thulin.