Hittills har sänkt restaurangmoms skapat 5 000 nya jobb

I dag bekräftar en färsk SCB-undersökning att den sänkta restaurangmomsen har skapat nya jobb inom restaurangnäringen. Enligt undersökning har antalet anställda ökat med nästan 5 000 under tredje kvartalet 2012 jämfört med samma kvartal året innan.

Bilden ovan tagen vid Årets Kock 2012

Undersökningen visar att även omsättningen de tre första kvartalen 2012 ökade med 4,8 miljarder kronor jämfört med motsvarande period 2011. Som jag skrev på bloggen i fredags är den sänkta restaurangmomsen en del av arbetslinjen som på kort tid visat positiva resultat.

I dag släppte SCB också positiva restaurangindexsiffror för november 2012. Försäljningsvolymen på restauranger har gått upp 7,2 procent jämfört med året innan. Extra roligt är att det gått bäst för landets kaféer som ökat sin omsättning med hela 11,3 procent.