Välkommet besked av Reinfeldt om ny tunnelbanesatsning

I dag gav Fredrik Reinfeldt klara besked i sitt sommartal om att det behövs en större tunnelbanesatsning i Stockholmsområdet

Jag välkomnar att Fredrik Reinfeldt och regeringen nu lyssnar på våra behov och ger tydligt besked om att en extra satsning på infrastrukturen ska läggas in i planeringen. Vi har varit tydliga i vårt budskap att Stockholms infrastruktur behöver en större satsning på bättre tvärförbindelser och en utbyggd tunnelbana.

Vi behöver en utbyggnad av tunnelbanan i vår region, det skulle stärka vår tillväxt och skapa förutsättningar för fler jobb. Det jag konstaterar idag är att regeringen har lyssnat och att det nu finns ett stöd för mer kollektivtrafik i Stockholm. Vi kommer gärna till regeringens förhandlingsbord och diskuterar finansieringen