Stockholm klättrar i näringslivsranking

Stockholm har klättrat till plats 23 när det gäller företagsklimatet i kommunen, vilket är ett kliv uppåt med 8 platser sedan förra årets mätning. Svenskt Näringslivs ranking är viktig eftersom den visar att vi politiker kan förbättra företagens villkor samtidigt som Stockholm växer. Med bättre företagsklimat kommer fler jobb och möjligheter till nya uppfinningar och tjänster som gör stockholmarnas vardag lättare.

Min dörr är alltid öppen för företagare med idéer för ett bättre Stockholm. Jag vill att kommunen ska vara en god samarbetspartner när det gäller investeringar, utbildning, regler och gemensamma satsningar. Därför har jag exempelvis regelbundna rundabordssamtal med representanter från olika delar av Stockholms näringsliv, och det är därför vi också har tydliga uppdrag till alla kommunala tjänstemän att jobba serviceinriktat och positivt mot företagare. Jag välkomnar stockholms företagare att höra av sig med goda idéer.

Jag vill att Stockholm ska mäta sig med andra huvudstäder, och då måste vi ha ett företagsklimat i världsklass. Det här är visar att vi är på rätt väg. Du kan läsa mer om vårt arbete för bättre företagsklimat här.