Inte ansvarstagande Wanngård

Peter Wolodarski skriver idag mkt slagkraftigt om kommentaren från den nya S-ledaren i Stadshuset Karin Wanngård. I en intervju i DN ska hon ha sagt att ungdomar inte ska ha skitjobb och ”tvingas ta och låsas in i skitjobb, som att vara säljare och arbeta på provision”.

Jag tror att alla jobb behövs, och att alla jobb är bra. Att svartmåla och stigmatisera en hel bransch, och alla unga som jobbar i en, är inte ett ansvarstagande sätt att formulera riktlinjen för framtidens arbete. Men det kanske är dags att konstatera att arbetslinjen mer och mer lyser med sin frånvaro hos socialdemokratin.

Var jobb, egen inkomst och försörjning, och inkomster till välfärden, ska komma från är frågor som vi i alliansen har gjort till våra egna. Det hade varit roligt med en fajt om frågorna.

Nu känns det som walk-over från Wanngård.