Stockholm är till för cyklister, bilister, fotgängare och andra

Ofta går det ut politiker från olika håll och kräver att ALLT ska satsas på EN sak. Det kan vara cyklar, det kan vara bilar, det kan vara köer, det kan vara sociala problem, jämstäldhet eller miljö. Även om det i stort sett alltid går att sympatisera, ja faktiskt hålla med om sakfrågan, så tycker jag att trafikborgarrådet Ulla Hamilton i sitt svar till miljöpartiet gör en bra poäng av att det faktiskt är så att vi styr en stor och komplicerad stad, och att alla måste få plats.

Alla problem måste uppmärksammas, och alla måste få en lösning tillsammans. Det går inte att bryta ut en del, lika lite som det går att bryta ut en del av arbetsmarknaden eller utbildningssektorn. Det är en komplicerad värld vi lever i, där ansvarstagande ledare och politiker måste kunna se helhetsbilden och erkänna att det är mer komplicerat än att slå av eller på en knapp. Såna politiker behövs det fler av.