Nu börjar överbuden


I Svenska Dagbladet kan vi i dag läsa om Miljöpartiets Daniel Helldéns utspel om att lägga ännu mer pengar än Alliansens rekordhöga cykelsatsning. Det är inte brist på pengar som gör att Alliansens cykelsatsning 2013 ligger på ca 200 miljoner kronor – utan det handlar om vilket tempo den fysiska utbyggnaden av cykelinfrastrukturen rent praktiskt kan ha.

Det är nu överbuden börjar från oppositionen. Alliansen i Stockholms stadshus har presenterat en offensiv budget som stärker både välfärden och miljön samtidigt som vi sänker kommunalskatten till Sveriges näst lägsta. Värt att notera är att många av Helldéns förslag är i praktiken en önskelista till landstinget. Tills han får svar från dem vill jag understryka att stadens offensiva cykelsatsning är något som Miljöpartiet också kan glädjas av – med eller utan landstinget.

Kommentarer inaktiverade.